Solrød Skakklubs logo

14. juli 2024

Køge Bugt Efterår 2010 - Spilles på Solrød Skole i perioden 18. august 2010 til 29. september 2010

Nyheder

Jordbærkage

Bjørn havde jordbærkage med hjemmefra. Så åbningstrækkene blev blev alle spillet i jordbærets tegn. Opskriften bringes her på siden, hvis den kan skaffes.
Sort vandt 6½-2½. Verner vandt over Bjørn og blev samlet vinder af turneringen med 8½ points. Klaus diskede op med en farisær-gambit og fik snydt Paul. Klaus blev dermed nr 2 med 7½.
I ratinggruppe A blev førstepladsen delt mellem Bjørn, Paul og Martin, som alle mærkeligt nok tabte dagens parti.
Ratinggruppe B blev vundet af Alan, der havde indstillet sig på remis ved evig-skak mod Refsgaard, men Kaj gik i en selvmat. Andenpladsen blev delt mellem Heinrich og Morten.
Store-rating-vinder blev Refsgaard med 86 points, medens PO måtte slippe 57.
Verner Christensen 30. september 2010


+ Så er mødelisten for runde 7 klar
Med fire afbud til sidste runde, er der en oversidder. Det blev Henning Forsmann.
Kampen om førstepladsen ser ud til at stå mellem Klaus Hestehauge og Verner Christensen, men hvis en eller begge taber kan flere spillere snige sig op på andenpladsen.
Både i ratinggruppe A og B er der mange om buddet.
Præmierne deles ved ligestilling, så præmierne kan blive så små, at de ikke dækker indskuddet.
Verner Christensen 28. september 2010


+ Kamprunde - trods 4 remiser

Klaus Hestehauge - Alan Krag-Jacobsen (1-0)
Foto: Verner Christensen ©
Selvom der var fire remisser, var det en kamprunde ud over det sædvanlige.
Kai Gylling missede en kvalitet, men fik til gengæld et kraftigt angreb. Kai afviklede til et springer-slutspil, som endte remis efter, at spillerne var nede på 2-3 minutter.
Partiet mellem Klaus Hestehauge og Alan Krag-Jacobsen var endnu mere dramatisk. Et tårnslutspil endte med at hver havde en fribonde. Klaus fik en dronning, som Alan måtte give et tårn for. Alan havde nu en randbonde og Klaus forsøgte at få oppositionen, således at han kunne sætte mat. Begge spillere var nede på få sekunder, men fik 30 sekunders tillæg pr. træk, så den blev holdt gående i lang tid. Efter mere end firs træk kom det helt store dramea. Alan fik en dronning og den skulle Klaus have udryddet med sit tårn og så var der en remis med Konge mod Konge. I stedet forsøgte Klaus at sætte mat, men dette var en fejl, da Alan med et langt dronninge-træk fra h1 til a1 kunne undgå matten - og have en gevinst med Kong + Dronning mod Konge + Tårn. Men Alan så ikke redningen og tabte på tid. Ærgerligt for Alan.
Verner Christensen 23. september 2010


+ Mødeliste for 6. runde
Topopgøret er Kai Gylling med hvid mod Verner Christensen. Hvis Verner skal stoppes skal Gylling nok vinde partiet.
Paul Larsen og Martin Moesgaard mødes i kampen om førstepladsen i ratinggruppe A.
Stiilingen er ajourført med bonuspoints for de spillere som med dagens parti er nået op på 6 partier. Derfor er stillingen ændret en smule hist og har.
Der er to afbud til runde og derfor en oversidder. Det blev Leif Jørgensen, som dermed får turneringens første sejr.
Verner Christensen 22. september 2010


+ Ur og Caro-Kann

Uret som ikke var stillet korrekt!!
Foto: Verner Christensen ©
Som sædvanlig var det en kamprunde med flere partier, hvor fordelen vekslede.
Det mest opsigtsvækkende var dog, at flere ure var stillet forkert, således at man ikke fik tillægstid. Det skabte en del uro i startfasen. Mest gik det vel ud over Verner, som ikke fik gendrevet Pauls fejl-opstilling i Caro-Kann.

Det andet usædvanlige var, at der blev spillet Caro-Kann i 3 partier, men alle fik forskelligt forløb: Verner spillede to-springer-varianten, Alan spillede Afbytningsvarianten og Jan Robert spillede klassisk. Hvid vandt disse partier 2-1.
PO tabte en kvalitet mod Kai Gylling,og trods ihærdige forsøg kom PO ikke med i partier mere. Steen Nielsen gik over i slutspillet med en bonde i overvægt mod Martin Moesgaard, men en regnefejl i tidsnøden (Martins tidsnød) kostede et par bønder. Aron vandt meget hurtigt stort materiale (kvalitet og 3 bønder), men så kom Morten igang og fik udlignet ret hurtigt.
Heinrich spillede friskt til med et springer-offer på D5 i Siciliansk, men Benny fik lov til at få byttet for mange brikker af, så Heinrichs angreb standsede.
Leif og Kim har altid kæmpet lange partier når de er stødt sammen - og også i denne runde var det partiet, der sluttede sidst.
Verner Christensen 16. september 2010


+ Mødeliste for runde 5 er klar!!

Poul M Larsen
Foto: Verner Christensen ©
Der indløb to afbud til runden og derfor blev der en oversidder. Winswiss trak Jesper Pondal og han kan så i stedet smykke sig med en sejr over utrættelige Spiel Frei.
Verner Christensen og Poul M Larsen mødes i rundens topparti, og da begge har deltaget i XtraCon 5 i de forløbne uger, må der forventes et intents parti.
I øvrigt er de fleste partier i denne runde med en klar favorit.
I den samlede stilling er Verner foran med et points, og hvis han skal stoppes må det vist snart ske. I ratinggruppe A har Poul M Larsen og Kaj Refsgaard taget føringen. I ratinggruppe B er det Alan Krag-Jacobsen i teten.
Verner Christensen 15. september 2010


+ Resultat af runde 4

Verner Christensen - Klaus Hestehauge (1-0)
Foto: Aron Sørensen ©
Partiet om føring af turneringen mellem Klaus Hestehauge og Verner Christensen blev en kort affaire, idet Klaus valgte at opgave efter 15 træk. Verner levede derved op til den seneste uges korte partier fra XtraCon 5 EMT.
Forsmann vandt hurtigt over Wieland og en række partier endte remis: Benny Kristensen mod Aron Sørensen og Jesper Pondahl mod Leif Jørgensen.
Til sidst var der tre partier tilbage: Orup gjorde ikke den store modstand mod Martin Moesgaard og tabte bare den ene bonde efter den anden. Doktor Heinrich havde ligesom sidste uge store gevinstchancer, denne gang mod Kai Gylling. Det gik dog som sidst og Gylling vandt.
Alan Karg mod Poul Larsen blev mget spændende til sidst, selvom spillerne kun havde få brikker tilbage. Da Alan var helt nede på 34 sekunder, fik han muligheden for at vinde en officer efter en tvungen trækserie på 3-4. Men tiden var ikke til at finde trækkene og man enedes om remis.
Det var overordnet set en meget stor kamprunde!!
Verner Christensen 9. september 2010


+ Runde 4 er klar

Erik Friberg
Til runde 4 er der 4 afbud, så der er en oversidder i runden. Det er Erik Friberg Hansen, der hermed får en sejr over Spielfrei.
I halvdelen af partierne er der en klar favorit, medens det i de øvrige møder er vanskeligt at forudsige resultatet.
Verner Christensen 8. september 2010


+ Interessante partier

Verner Christensen - Morten Hansen Hald (1-0)
Foto: Alan Krag-Jacobsen ©
I tredje runde var der kun en overraskelse, idet formstærke Poul M Larsen slog til mod PO Krogh.
Doktor Heinrich havde mulighed for at lave turneringens kombination, da han havde en mat i 2 træk, startende med et dronning-offer. Desværre så Heinrich ikke trækket, og tabte senere partier mod Tom Jensen.
Partierne mellem de fire spillere med maximum points, gav de forventede sejre til Verner og Kaj Refgaard.
Verners parti mod Morten Hansen Hald var meget spændende, idet Morten fik et tårn og en bonde for 2 springere. Partiet blev spillet helt ud, og tilsidst måtte Morten - trods god modstand - give fortabt.
Verner Christensen 2. september 2010


+ Rundelægning klar for tredje gang
Runde 3 er nu klar.
Fire spillere med max mødes indbyrdes. Steen Nielsen og Kaj Refsgaard spiller også om førstepladsen i ratinggruppe 1. I det andet topopgør mødes Verner Christensen og Morten Hansen Hald.
I den første rundes efter seedningens ophør er der flere opgør, hvor en af partierne har klar ratingfordel, fx. Hestehauge mod Jan Robert, Alan Krag mod Wieland.
Verner Christensen 31. august 2010


+ Resultater fra runde 2

PO er den lille, men får remis mod Klaus
Foto: Verner Christensen ©
PO Krogh og Klaus Hestehauge kæmpede længe, men det det endte med en remis.
Partiet mellem Kai Gylling og Jan Robert Larsen sluttede også remis, men det gik til gengæld hurtigt med en trækgentagelse.
Partiet mellem Aron og Verner havde et mærkeligt forløb. Først forsøgte Verner et kongeangreb, men da det ebbede ud, fik Aron fat på dronninhgfløjen. Men i stedet for at fortsætte, trak Aron sig tilbage og det så ud til remis. Men så glemte Aron tiden. Han troede at han fik 30 minutter ekstra efter 40 træk!!
Leif kunne ike følge op på den flotte sejr fra i mandags og blev jordet af Tom.
Verner Christensen 26. august 2010


+ Så er runde 2 klar!!

Leif Jørgensen
WinSwiss har genereret en mødeliste for runde 2.
Mange interessante møder: fx. PO mod Hestehauge, Henning Forsmann mod Erik Levin og Kim Orup mod Poul Larsen.
Det bliver også spændende at se om Leif kan spille op til sit gevinstparti fra mandag aften. Hvis det bliver tilfældet, er der lagt i kakkelovnen til Tom.
Verner Christensen 24. august 2010


+ Første runde uden overraskelser

Hestehauge - Gyling (1-0)
Foto: Verner Christensen ©
Første runde sluttede uden overraskelser, men undervejs var der i al fald to under opsejling.
Benny Kristensen havde Verner helt nede i sækken (førte med kvalitet + 3 bønder), men glemte at snørre til.
Tom Jensen var næsten i en tilsvarende situation (2-3 bønder i overvægt), men Tom tillod Steen at få et matangreb (med kongen som vigtig brik) og et fribonde.
Dagens hurtigste parti var mellem Martin Mosgaard Knudsen og Morten Hansen Hald, hvor Morten fik en mat i 9 træk sat ind.
Verner Christensen 19. august 2010


+ Første runde af Køge Bugt Efterår klar
Så går starten til sæsonens første turnering.
23 deltagere er med - 24 med Spiel Frei, der lige har scoret sit første point nogensinde i Politiken Cup.
Mødelisten for første runde giver flere interessante møder.
Umiidelbart tror jeg, at mødet mellem Erik levin og PO bliver mest seværdigt.
Verner Christensen 17. august 2010


+ ELO-tal til Køge Bugt Efterår
FIDE har offentliggjort ELO-listen pr. 1. juli 2010, som indeholder de ELO-tal, der anvendes i Køge Bugt Efterår.

Nogle er gået frem og nogle er gået tilbage - but thats life.
Verner Christensen 30. juni 2010


+ Opdaterede ELO-tal
Da FIDEs maj-liste over ELO-tal er blevet offentliggjort, anvendes denne liste ved tilmelding indtil juli-listen offentliggøres.
Verner Christensen 1. maj 2010


+ Opdaterede ELO-tal
Da FIDEs maj-liste over ELO-tal er blevet offentliggjort, anvendes denne liste ved tilmelding indtil juli-listen offentliggøres.
Verner Christensen 1. maj 2010Solrød Skakklub spiller hver onsdag aften fra kl. 19.00 - 24.00 på Solrød Gl. Skole, Højagervænget 33, 1. sal (10. klassen), 2680 Solrød Strand