Solrød Skakklubs logo

25. maj 2024

Holdturneringer

Nyheder

Fantastisk start på holdturneringen


Solrød-holdet efter 6-2 sejren over Nordkalotten
Foto: Martin Stampe Noer ©
Det er jo som regel de samme klubber vi spiller modi holdturneringen. I årets turnering skulle vi starte mod Nordkalotten fra Græsted.
Vi har tidliger slået dem, men de senere år har vi fået nogle slemme afklapsninger. Sidste år havde klubben taget Esben Hove (2200+) med, men Thomas var tæt på at vinde. Thomas havde meldt afbud tilårets kamp, så vi snakkede i bilen om Ésben nu var med igen.

Det viste sig, at han var - og Solrød var overmatched på næsten alle brætter. Jeg ville umiddelbart skyde på, at vi fik 1½ - 2 points med hjem.

Jeg spilled e4 mod Esben, og medens jeg fik skiftet briller og hentet kaffe, havde han spillet e5. Den måde han gjorde det på, tydede på at det plejedenhan ikke, så jeg gav ham en kongegambit. Den var Esben slet ikke kende med, og faktisk havde jeg klar fordel efter 9 træk, hvor jeg dog så spøgelser og tabte et tempo. Sidenhen ofrede jeg endnu en bonde uden det gav noget. Derfor 1-0 til Esben.

I mellemtiden have Leif vundet, og vi snakkede om, at få et billede af score-tavlen medens vi førte. Lars havde også fået remis. Altså 1½-1½.

Så gik der længere tid uden afgørelse. Så vandt Aron - modstanderen satte en udækkelig mat op, men Aron kom først. Så opgav Kims modstander. Og Alan fik remis. 4-2 til os.

Steen havde en officer mere, og det så ud til at han ville sætte Martin Noerkalotten mat, men det tog sin tid. Men Steen vandt til sidst: 5-2.
Debutanten Knud Åge var lidt klemt, men fik fin modspil, og så gik modstanderen helt ned i tidsnød. 6-2
Verner Christensen 1. november 2013

+ Snævert nederlag i Birkerød

Kim Orup henter endnu et point til Solrød
Foto: Verner Christensen ©
Der er en lidt mærkelig holdturnering - i løbet af 15 dage spiller vi halvdelen af sæsonens kampe.
Denne gang gjalt det Sjælsø på udebane - kampen blev spillet i Birkerød.
Sjælsø stillede bl.a. op med den gamle Solrød-kæmper Erik Both, der spillede Skandinavisk som altid. Det gik ud over Lars Øllgaard.
Resultatet blev 4½-3½ til hjemmeholdet. Det kunne dog gå hvad vej det skulle være.

Vindere for Solrød var Alan og Kim samt Thomas, der vandt et meget flot angrebsparti .

Verner mødte en gammel kollega fra Deloitte. Vi har vist spillet nogle gange for 15 år siden i baren i kælderen under det gamle kontor på H C Andersens Boulevard. Hvad det blev den gang kan ingen huske, men denne gang blev det remis.
Jan spillede dog en TN (Teoretisk Nyhed) i 5. træk og Verner stod faktisk til gevinst efter dette. Men da Verner ikke kunne lide at vinde en bonde i en gambit, fladede det ud.
Vores sidste kamp er den 7. marts ved afslutningsstævnet i Græsted.
Verner Christensen 30. januar 2013


+ Holdturnering uforusigelig

Thomas tæt på gevinst mod Esben Hove
Foto: Verner Christensen ©
Holdturnering er noget mærkeligt noget.
I årets første kamp tabte vi den sorte kamp (lyset gik ud på biblioteket), nøste kamp blev vundet på udebane over Fredensborg.

Og så spiller vi en tredjedel af årets kampe i løbet af blot 3 dage.
I søndags var vi på udebane på biblioteket mod Bornholm og vi vandt n fin sejr på 5½-2½ over det hidtil suveræne tophold. Og i går tabte vi 5-5 til Nordkalotten på Solrød Skole til det hidtil suveræne bundhold.
I de to kampe var det Aron, der var bedst med 2 af 2. Men Thomas resultat på 1½ var måske den bedste præstation. Thomas satte i søndags Kim Heiner mat med 3 sekunder på klokken og mod Nordkalotten var Thomas tæt på gevinst mod stærke Esben Hove.

Næste kamp er på udebane mod Sjælsø den 28.1 og sidste runde mod Helsingør i marts.
Verner Christensen 17. januar 2013


+ 3½ igen - men Seier vandt
Vi fik igen 3½ på udebane - denne gang i Hillerød. Der var debut til Jørgen Thinggaard.

Det startede med at Alan blev knust, men Verner udlignede i et fint angrebsparti. 1-1. Så løb vi ind i to nederlag: Kim og Jørgen. 1-3, men vi burde nok få 3 af de sidste partier, så vi var fortrøstningsfulde. Leif vandt sikkert. 2-3. Og så vandt Seier i et meget flot angreb 3-3.
I de sidste partier regnde vi med at Henning ville vinde og Steen tabe, men det gik anderledes. Henning måtte ned og Steen fik en officer foræret, men endte desværre med at sætte hillerødmanden pat.

Efter femte runde er Steen topscorer ,ed 3½ af 4, medens Seier har 3½ af 5 (og en ratibgfremgang på 162). Thomas har dog 100½ men kun af 3 partier.
Verner Christensen 2. februar 2012

+ Kun 3½ i Sjælsø

Thomas Grotkjær
Vi havde sat næsen op efter en sejr - og helst mindst 5½ - i kampen mod Sjælsø.

Vi havde dog ikke en af vore bedste dage og kom hurtigt bagefter. Det stod til sidst 4½-2½ til Sjælsø - og der resterende kun Thomas parti mod Helge Malchau. Det så meget lige ud, men Thomas var frisk og afslog remistilnud med kun 3 minutter mod Helges 45 minutter. Det viste sig at være en god ide, da Helge lidt senere gik i en selvmat i 2. Det var dog en vanskelig stilling, hvor begge havde en delis nøgen konge.

Seier fik igen remis og er ubesejret med 2½ af 4.
Verner Christensen 24. januar 2012


+ Allerød for stærk

Seier fik igen tilkæmpet sig en remis!!
Foto: Verner Christensen ©
Tredje rundes kamp gav Steen problemer med at stille 8 mand til holdet - det lykkedes dog til sidst.

Men desværre var Alan ikke blevet hel rask endnu og måtte melde forfald. På det sene tidspunkt var det ikke muligt at finde erstatning, så vi måtte stille med 7 mand.
Steen fik dog advaret Allerød inden de tog hjemmefra, så 8.-manden kunne blive hjemme.

Bagud 1-0 så det meget vanskeligt ud. Bedre blev det ikke, da Aron måtte strække våben 2-0 til Allerød. Men så fik Steen snydt Flemming Borg og Seier fik sig en remis. 2½-1½. Seier har nu scoret 2 ud af 3 og en mægtig ratinggevinst. Så måtte Kim overgive sig til Marianne og Verners angreb blev let parreret af Hagstrøm. 4½ - 1½.
De sidste partier så imidletid ud til at give 2 points. Thomas vandt, men desværre tabte Leif på tid.
Allerød fører nu med 15½ foran Fredensborg, Helsingør og Solrød med 14½.
Verner Christensen 8. december 2011


+ Flot sejr over Helsingør

Steen Nielsen - Michael Rehling (1-0)
Foto: Verner Christensen ©
Efter den store sejr over Espergærde i første runde af holdturneringen, var vi spændte på hvor mange points vi ville få mod Helsingør.
Men Helsingør stillede med et betydeligt svagere hold end de gjorde mod Hillerød i første runde, og selvom vi var uden Thomas, så øjnede vi chancen.

Det gik da også fint. Verner vandt let, da Leo spillede helt galt i åbningen - og derefter. Det blev 1-1 da Kim næsten spillede som Leo.
Herefter blev Seier færdig. Et flot halvt point. Så måtte Aron ned. 1½-2½.

De resterende partier ville nok ikke give mere end 1½ points, så vi måtte regne med et nederlag på 5-3. Men det gik anderledes. Michael - der godt nok plejer at vinde - fik en remis, og Leif der stod klart til tab, fik vendt skuden. Pludselig stod det 3-3.
Og Henning og Steen vandt de to sidste, så vi fik en 5-3 sejr hevet hjem.

Nu mangler kun Allerød før jul.
Verner Christensen 17. november 2011


+ Fantastisk start på holdturneringen
Espergærde blev simpelthen kørt over. Slutresultatet blev 7-1 til Solrød.
På forhånd havde i vel stillet os tilfreds med nogenlunde samme resultat som sidste år 4-4, men Esperdærde kom aldrig ud af starthullerne.
Først færdig blev selvfølgelig Michael, der nu har spillet med i tre kampe for Solrød - og i alle har han vundet og er blevet først færdig. Dernæst vandt Leif - Jacob Hein prøvede med et matangreb, men Leif slog blot et tårn, og så var det slut. Så var det Steen 3-0. Seier (debutant) 4-0. Alan gjorde det til 5-0. Verner satte det første halve overstyr, men fik remis i et slutspil K + 2 bønder mod K + T. Så vandt Thomas, og til sidst tog Kim en evigskak.

Det var bare vildt.

Forøvrigt var det lidt deprimerende at se Tipperupskolen - efterhånden er skolen helt forfalden, men sådan er det jo med mange af de danske skoler. På toilettet stod der - Jeg er grim, men det er du også!!
Verner Christensen 1. november 2011


+ Holdturneringen starter
I denne weekend starter holdturneringen 2011/12 over hele landet med kampe fra Skakligaen til C-rækkerne.

Solrød spiller i A-rækken i 8. Hovedkreds og skal mandag aften nordpå til Espergærde. Sidste år var vi også på besøg hos Espergærde og da endte kampen 4-4.
Se billeder fra sidste års kamp.
Det ser ud til at Espergærde stiller op med nogenlunde samme hold, medens Solrød har et par nye spillere med: Seier Kieldsen og Michael Nielsen.
Verner Christensen 28. oktober 2011


+ Sidste holdkamp

Rune Jensen - Alan Krag-Jaconsen (½-½)
Foto: Verner Christensen ©
Sidste onsdag blev de sidste kampe i Solrøds række i holdturneringen spillet i Solrød. Der var kun fire klubber til stede, idet gruppen kun bestod af syv klubber i år, og fordi Fredensborg nægtede at spille i Solrød. Det må sies at være en noget mærkværdig holdning, da netop fællesafslutningen, hvor alle klubberne deltager, er noget af charmen ved holdturneringen.
Vi fik en ordenlig sæk af Nordkalotten, som med sejren vandt rækken og rykker op i Mesterrækklen i næste sæson. Hvis vi kan stille hold om søndagen, som Martin Noer sagde efter kampen.
Solrød blev nr 6 i gruppen og vores topscorer blev Lars Øllgaard.
I årets sidste kamp fik Alan Krag-Jacobsen en fin remis, ellers var det ikke godt.
Vi blev svækket før starten, da Thomas måtte melde afbud så sent, at Steen ikke kunne finde en erstatning.
Verner Christensen 14. marts 2011


+ Laser behandling mod Skakblindhed duer ikke!!
Så fik Solrød sit første matchpoint i denne sæson. 4-4 mod Espergærde. Nu håber vi ikke, at Espergærde trækker sig fra turneringen, så kampen annulleres.
Det startede ellers godt for Solrød. Efter ca. et kvarters spil, skulle Kim flytte en randbonde, men fik i stedet fat i kaffekoppen, så den væltede. Modstanderen så noget chokeret ud, da han måtte skrive på en brun-sort noteringsliste i resten af partiet. Kim vandt til sidst.
Verner havde om eftermiddagen været på Roskilde Sygehus for at få foretaget en laserbehandling mod skakblindhed. Det havde taget ca. ½ år, at få lægen overtalt til at udskrive en henvisning til Øjeklinikken. Det var dog så som så med virkningen, og behandlingen må enten betegnes som ikke helt færdigudviklet eller også skal der flere behandlinger til.
Jacob Hein var så ugæstfri at sætte Alan mat, selvom han var to officerer bagud. Det påtalte jeg også over for Jacob efter partiet. Henning satte hurtigt sin modstander over for en udækkelig mat og Thomas vandt hurtigt en kvalitet. Det tog dog nogen tid før pointet var i hus.
Leif var i materiel ubalance mod Jens Kornbæk. Jens sang dog den kendte Tommy Tvebak-sang: Jeg bytter hele tiden af, og til sidst nyttede det ikke noget med en springer i overvægt, når de øvrige brikker var 2 konger.
Jeg syntes Lars stod godt - han kom direkte ind fra Stevns Klint - men jeg må have set forkert, for pludselig var det forbi med Lars som taber.
Heinrich stod også godt, men han fik dog remis.
Verner Christensen 22. februar 2011


+ Houdini er tilbage i Solrød!!

Johnny Borup - Jan Mose Nielsen (½-½)
Foto: Verner Christensen ©
Toppartiet mellem Johnny Borup og Jan Mose Nielsen blev så spændende som forudsagt. Johnny pressede hårdt, men Jan fik parreret det hele. Jan havde dog kun ca. 1½ minutigen mod Johnny hele time og derfor virkde det naturligt, at Jan var tilfreds med en halv.
Houdini viste sig igen i skikkelse af Alan Krag-Jacobsen, der i en næsten umulig stilling fik et afgørende randbondetræk sat ind. Det var ærgerligt for Morten Dyremose, der spillede et flot angreb, men ikke fandt det afgørende træk 32. Dxf6.
Leif Jørgensen forsvarende sig flot mod Benny Kristensen. I slutstillingen, hvor Leif tilbød remis, havde Leif faktisk en fribonde i overskud, men han var ræd for tiden.
Jan Ambirk og Morten Hald spillede noget helt vildt, hvor Morten på et tidspunkt havde to tårne mere, men så endte det i et slutspil med K-T-b til Morten og K-L-B til Jan. Morten fik tilsidst afbyttet til et bondeslutspil, som han vandt - men havde Jan ikke en remis lige før afbytningen?
PO og Mark havde et noget uklart parti, hvor PO angreb voldsomt til slut. POs styrker brød forsvarsværkerne, men måske kunne Mark have generet PO med 45.-, f4?
Aron fik lavet et fint matnet mod Paul M Larsen.
Igen en aften med mange spændende partier.
Jan Mose fører nu med 3½ efterfulgt af Johnny Borup, PO og Morten Hald med 3.
Hvsi der ikke kommer afbud, så skal Jan have hvid mod PO og Morten hvid mod Johnny den 2. marts.
Verner Christensen 17. februar 2011


+ Klar til runde 4
Så er der lagt op til runde 4.
Runden byder på det interessante topopgør mellem Johnny Borup og Jan Mose Nielsen. Jan er naturligvis storfavorit, men Johnny har spillet hidtil spillet flot, så opgøret bliver spændende.
De fleste øvrige møder har også alle en klar favorit.
Der er dog 3 undtagelser: Henning Forsmann mod Flemming Dyremose, Aron Sørensen mod Paul M Larsen og Jens Grum-Schwensen mod Erik Friberg Hansen.
Verner Christensen 15. februar 2011


+ Udbryderkongen kom ikke til Solrød
I Kampen mod Fredensborg, lykkedes det Alan Krag-Jacobsen at undslippe på en Houdine-agtig måde. Denne gang - mod Roskilde - gik det ikke. Hjemmebanefordelen var ikke nok til at sikre sejren - Roskilde vandt med 4½-3½.

Det startede skidt. En time før start måtte Thomas melde afbud, men det lykkedes at få fat i Lars Øllgaard.
Så kom kampen igang. Aron og Henning måtte hurtigt ned. 2-0 til Roskilde. Så spillede Verner remis i den yderst skarpe åbning, Max Lange Angreb. Mærkværdigt nok ender partier i denne åbning ofte remis, hvis begge kender åbningen. Det så ellers ikke ud til, at Preben Larsen fra Roskilde kendte åbningen. Efter ca. 10 træk havde han brugt 1½ time mod Verners 8 minutter. Men da Preben i løbet af de næste træk undlod at tage en kvalitet endte det hele i trækgentagelse. Verner brugte til sidst ca. ½ time på at overveje et dronningoffer, men undlod det fornuftigt nok. 2½ - ½ til Roskilde.

Herefter vendte billedet. Med 3 sejre til Lars, Leif og Steen var Solrød pludselig foran. 3½-2½.
I de to sidste partier kunne Kim og Alan dog ikke holde de vanskelige stillinger og så havde Roskilde vundet med 4½-3½.
Verner Christensen 3. februar 2011


+ Hø i Hillerød
Som i forrige sæson er vi startet med to nederlag, og som i sidste sæson var det Hillerød i 3. kamp.
I sidste sæson vandt vi 7-1 - og vi satte da også næsen op efter et lignende resultat i år, især da Thomas var med på første bræt.
Men det gik helt anderledes.
Først færdig var holdkaptajn Steen, som blev sat regulært mat. Næste var Verner, som kun fik en remis. Stillingen var lige - måske en anelse bedre for Hillerød-manden - og Verner tilbød remis. Det var egentligt ikke meningen, at det skulle ende med remis, men mere et psykologisk remistilbud. Men modstanderen accepterede tilbuddet!
Lars var færdig som nr 3. Også remis i en lige og flad stilling. Så tilbød Alans modstander remis, selvom han havde en kvalitet mere. Det tog Alan selvfølgelig imod.

Så stod det 2½-1½ til Hillerød.
Men så ofrede Kims modstander helt vildt en kvalitet, og da Kim senere returnerede kvaliteten, havde han i stedet en fribonde på 7. række. 2½-2½ og tre partier igen.
Vi begyndte efterhånden at se lidt optimistisk på tingene. Henning og Thomas burde nok vinde, medens Aron nok skulle være heldig med en remis. Det tydede altså på en sejr.
Aron kunne dog ikke holde sammen på stumperne. 2½-3½.
Thomas fik byttet rundt på et par træk i en ellers fin stilling, og modstanderen satte et fint taktisk kvalitetsoffer ind. Det endte med et slutspil med en springer i undervægt. 2½-4½.
Så var der Henning tilbage. Med 1 minut på uret tog man remis.
Slut 3-5.
Verner Christensen 20. januar 2011


+ Doktoren snydt!!

Solrød spillede rigtigt sygt mod Fredensborg. Resultatet 5½-2½ taler for sig selv.
I lang tid så det ud til, at Doktor Heinrich ville være eneste vinder. Heinrich kom, så og sejrede, da Fredensborg kun mødte med 7 mand.
Men Alans modstander ville ikke vinde og til sidst gik han i en mat.
Derfor fik Solrød 2 vindere på en kold onsdag aften.
Lars Øllgaard spillede remis, medens resten tabte.
Verner Christensen 9. december 2010


+ To be or not to be ....

Efter Sc5 til b3
Mister Skægspire kunne ikke have beskrevet Solrøds herosiske kamp i Helsingør bedre.
I første runde af årets holdturnering spillede Solrød mod Helsingørs nedrykkere fra Mesterrækken. Det endte med et nederlag på 4½-3½. Det var en del bedre end forventet, men undervejs så det rigtigt godt ud.
Efter nogle timers spil var stillingen 1½-1½. Leif havde vundet let, medens Steen måtte ned. Alan spillede remis i et meget ujævnt parti, hvor modstanderen i 6. træk kunne have udført et meget chancherigt springeroffer på f7.
Men så fik Solrød en meget stærk periode. Først vandt Verner. I diagrammet har sort lige spillet Springeren fra c5 til b3. Det truer hvids tårn på a1, men Verner lod som ingenting og spillede springeren til c6 med skak. Herefter faldt sort helt sammen. Lige efter dette vandt Lars og det stod så 3½-1½ til Solrød.
Jeg vurderede på dette tidspunkt, at vi ville vinde 5-3, men desværre tabte vi de sidste tre partier.
Under alle omstændigheder en fin start. Næste gang er om en måneds tid, hvor der er lagt i kakkelovnen til Fredensborg, som kommer på besøg i Solrød.
Verner Christensen 10. november 2010


+ Solrød sluttede som nr 2 i A-rækken
Torsdag aften spillede alle hold i A-rækken (bortset fra Solrød, som var oversidder) sidste runde ved et stævne hos Nordkalotten på Græsted skole.
Da røgsløret lettede kunne man se at ingen andre hold havde overhalet Solrød på andenpladsen.
Førstepladsen gik fortjent til Egedal, som nu skal prøve kræfter i Mesterrækken næste år.
Verner Christensen 12. marts 2010


+ Solrød sluttede som nr 2 i A-rækken
Torsdag aften spillede alle hold i A-rækken (bortset fra Solrød, som var oversidder) sidste runde ved et stævne hos Nordkalotten på Græsted skole.
Da røgsløret lettede kunne man se at ingen andre hold havde overhalet Solrød på andenpladsen.
Førstepladsen gik fortjent til Egedal, som nu skal prøve kræfter i Mesterrækken næste år.
Verner Christensen 12. marts 2010


+ Status over holdturneringen
Efter vores sidste holdkamp kan der gøres status for sæsonen.
Vi spillede 6 kampe med 3 sejre og 3 nederlag. Vi scorede 26 points ud af 48 = 54%. Det er absolut godkendt, når det tages i betragtning, at vi startede med 2 kæmpenederlag: 1-7 og 2-6.
Der er anvendt 13 spillere, heraf var 3 med i alle kampe (Henning, Alan og Leif).
Leif scorede flest points (4 af 6), Verner ydede bedste performance (1944) og Leif fik største ratingfremgang (86).
Solrød ydede bedste holdperformance af samtlige hold, dvs. scorede mest i forhold til det forventede (26 points i forhold til 19,33).
Vore 2 7-1 sejre over hhv. Hillerød og Furesø var blandt sæsonens 3 største overraskelser.
Verner Christensen 25. februar 2010


+ Status over holdturneringen
Efter vores sidste holdkamp kan der gøres status for sæsonen.
Vi spillede 6 kampe med 3 sejre og 3 nederlag. Vi scorede 26 points ud af 48 = 54%. Det er absolut godkendt, når det tages i betragtning, at vi startede med 2 kæmpenederlag: 1-7 og 2-6.
Der er anvendt 13 spillere, heraf var 3 med i alle kampe (Henning, Alan og Leif).
Leif scorede flest points (4 af 6), Verner ydede bedste performance (1944) og Leif fik største ratingfremgang (86).
Solrød ydede bedste holdperformance af samtlige hold, dvs. scorede mest i forhold til det forventede (26 points i forhold til 19,33).
Vore 2 7-1 sejre over hhv. Hillerød og Furesø var blandt sæsonens 3 største overraskelser.
Verner Christensen 25. februar 2010


+ Storsejr over Hillerød

I årets sidste holdkamp mødte Solrød Hillerød. På forhånd regnede vi kampen for vanskelig, da der var mange afbud. 2 - 3 points var nok det vi måtte regne med.
Steen havde vanskeligt ved at finde 8 mand, men ved hjælp af brormand Michael lykkedes det.
Kampen startede med at Michael vandt i løbet af ca. ½ time. Han har nu 100 % score for alle kampe i 2 sæsoner.
Verner fulgte efter med løber, springer og tårnoffer, hvorefter Hillerød-manden opgav pga. en udækkelig mat.
Leif Jørgensen gjorde det til 3-0, Johannes til 4-0. Doktor Heinrich øgede til 5-0 og Henning fulgte op 6-0.
Herefter blev de to sidste partier givet remis for ikke at ydmyge Hillerød mere end højst nødvendigt.
Alt i alt en fin afslutning på holdsæsonen.
Verner Christensen 24. februar 2010


+ Storsejr over Hillerød

I årets sidste holdkamp mødte Solrød Hillerød. På forhånd regnede vi kampen for vanskelig, da der var mange afbud. 2 - 3 points var nok det vi måtte regne med.
Steen havde vanskeligt ved at finde 8 mand, men ved hjælp af brormand Michael lykkedes det.
Kampen startede med at Michael vandt i løbet af ca. ½ time. Han har nu 100 % score for alle kampe i 2 sæsoner.
Verner fulgte efter med løber, springer og tårnoffer, hvorefter Hillerød-manden opgav pga. en udækkelig mat.
Leif Jørgensen gjorde det til 3-0, Johannes til 4-0. Doktor Heinrich øgede til 5-0 og Henning fulgte op 6-0.
Herefter blev de to sidste partier givet remis for ikke at ydmyge Hillerød mere end højst nødvendigt.
Alt i alt en fin afslutning på holdsæsonen.
Verner Christensen 24. februar 2010


+ Knebent nederlag
Vi var ramt af mange afbud, men tabte kun knebent til Espergærde. Heinrich tog sig en rød energidrik og hev den første gevinst hjem. Derefter fulgte remiser hos Henning, Lars og Werner plus en gevinst til holdlederen. Aron havde gode chancer, men spillede så efter eget udsagn "smart". Alan og Leif kæmpede bravt i de sidste partier, og Alan var lige ved at holde en halv.
Steen Nielsen 4. februar 2010


+ Knebent nederlag
Vi var ramt af mange afbud, men tabte kun knebent til Espergærde. Heinrich tog sig en rød energidrik og hev den første gevinst hjem. Derefter fulgte remiser hos Henning, Lars og Werner plus en gevinst til holdlederen. Aron havde gode chancer, men spillede så efter eget udsagn "smart". Alan og Leif kæmpede bravt i de sidste partier, og Alan var lige ved at holde en halv.
Steen Nielsen 4. februar 2010


+ Heldig sejr over Nordkalotten

Thomas vinder over Martin Noer(kalotten)
Foto: Verner Christensen ©
Til den første holdkamp efter nytår kunne Solrød stille med det stærkeste hold i denne sæson.
Derfor var optimismen i top - der blev visket i krogene om en sejr på 6-2 eller 7-1.
Men det gik anderledes. Første parti, der var færdigt, var Johannes, som var med for første gang. Efter et omskifteligt parti, endte det med en remis. Lidt senere fik Alan også en halv. Herefter var Henning færdig (helt færdig) og Stefan kunne ikke klemme mere end en halv ud af Steen Andersen. 2½ - 1½ til Nordkalotten.
På dette tidspunkt regnede vi med 4-4 i bedste fald. Men faktisk vandt vi de sidste fire partier.
Først var det Leif, der vandt sikkert. Det nye ELO-tal har givet Leif en sikker hånd. Lars, som blev indkaldt 5 minutter i seks, da Steen måtte melde afbud, vandt også sikkert.
Så var Thomas og Verner tilbage. Her kunne vi nok kun regne med ½, så det trak stadig op til 4-4.
Men først spillede Verners modstander helt hen i skoven, så Verner trak det længste strå, efter at have været på gravens rand i det meste af partiet. 4½ - 2½.
Thomas sad så til sidst med Martin Noer(kalotten) og efter en masse køren rundt i en næsten lige stilling, fik Thomas et matangreb ind og Martin tabte på tid.
Altså 5½ - 2½.
Verner Christensen 15. januar 2010


+ Heldig sejr over Nordkalotten

Thomas vinder over Martin Noer(kalotten)
Foto: Verner Christensen ©
Til den første holdkamp efter nytår kunne Solrød stille med det stærkeste hold i denne sæson.
Derfor var optimismen i top - der blev visket i krogene om en sejr på 6-2 eller 7-1.
Men det gik anderledes. Første parti, der var færdigt, var Johannes, som var med for første gang. Efter et omskifteligt parti, endte det med en remis. Lidt senere fik Alan også en halv. Herefter var Henning færdig (helt færdig) og Stefan kunne ikke klemme mere end en halv ud af Steen Andersen. 2½ - 1½ til Nordkalotten.
På dette tidspunkt regnede vi med 4-4 i bedste fald. Men faktisk vandt vi de sidste fire partier.
Først var det Leif, der vandt sikkert. Det nye ELO-tal har givet Leif en sikker hånd. Lars, som blev indkaldt 5 minutter i seks, da Steen måtte melde afbud, vandt også sikkert.
Så var Thomas og Verner tilbage. Her kunne vi nok kun regne med ½, så det trak stadig op til 4-4.
Men først spillede Verners modstander helt hen i skoven, så Verner trak det længste strå, efter at have været på gravens rand i det meste af partiet. 4½ - 2½.
Thomas sad så til sidst med Martin Noer(kalotten) og efter en masse køren rundt i en næsten lige stilling, fik Thomas et matangreb ind og Martin tabte på tid.
Altså 5½ - 2½.
Verner Christensen 15. januar 2010


+ Så gik der hul på bylden - 7-1 mod Furesø

Efter en meget sløv start på holdturneringen, hvor vi kun har fået 3 points i 2 kampe, kom vi for alvor i gang mod Furesø.
Første points skaffede Leif efter ca. en times spil. Lidt senere sluttede Aron fred og fik et halvt.
Dobbelt-werner fik det næste point og så fik enkelt-verner sæsonens første sejr.
Doktor-Heinrich, der var med for første gang i år, lavede et fint mat net: 4½-½.
Lars fik stillet en udækkelig mat op: 5½-1½.
Henning fik en halv i et dronning-slutspil med en bonde mere: 6-1.
Det så ud til at Alan ville tabe, men heldigvis fik modstanderen et black-out og satte dronningen i slag: 7-1.
Verner Christensen 10. december 2009


+ Så gik der hul på bylden - 7-1 mod Furesø

Efter en meget sløv start på holdturneringen, hvor vi kun har fået 3 points i 2 kampe, kom vi for alvor i gang mod Furesø.
Første points skaffede Leif efter ca. en times spil. Lidt senere sluttede Aron fred og fik et halvt.
Dobbelt-werner fik det næste point og så fik enkelt-verner sæsonens første sejr.
Doktor-Heinrich, der var med for første gang i år, lavede et fint mat net: 4½-½.
Lars fik stillet en udækkelig mat op: 5½-1½.
Henning fik en halv i et dronning-slutspil med en bonde mere: 6-1.
Det så ud til at Alan ville tabe, men heldigvis fik modstanderen et black-out og satte dronningen i slag: 7-1.
Verner Christensen 10. december 2009


+ Dobbelt så godt som sidst!!

Aron Frank Sørensen
Matchen mod Rudersdal viste en betydelig fremgang i forhold til sidste macth mod Egedal.
Vi fik denne gang 2 points - altså det dobbelte af sidst. Hvad kan det ikke blive til?
Aron startede med at sætte sin modstander mat midt på brættet. på det tidspunkt så det godt ud, men desværre vippede det hele til rudersdals side.
Dobbelt-Werner høstede flot et halvt - det er længe siden han har haft gang i brikkerne.
Dagens største overraskelse var dog, at Rudersdal kom med 8 mand. Det er vist mange år siden det er sket!!
Verner Christensen 26. november 2009


+ Dobbelt så godt som sidst!!

Aron Frank Sørensen
Matchen mod Rudersdal viste en betydelig fremgang i forhold til sidste macth mod Egedal.
Vi fik denne gang 2 points - altså det dobbelte af sidst. Hvad kan det ikke blive til?
Aron startede med at sætte sin modstander mat midt på brættet. på det tidspunkt så det godt ud, men desværre vippede det hele til rudersdals side.
Dobbelt-Werner høstede flot et halvt - det er længe siden han har haft gang i brikkerne.
Dagens største overraskelse var dog, at Rudersdal kom med 8 mand. Det er vist mange år siden det er sket!!
Verner Christensen 26. november 2009


+ Store klø i Ølstykke

Leif Jørgensen
Første runde i sæsonens holdturnering endte med et 7-1 nederlag.
Optakten til kampen var meget vanskelig for teamchef Steen Nielsen. Et par afbud i toppen af styrkelisten, gjorde at alle Solrød-spillerne var kraftigt underratede på alle brætter. Et par afbud i bunden af styrkelisten, gjorde at vi kun stillede med 7 mand.

For at gøre ondt værre, forsøgte en af bilerne at benytte en ikke-eksiterende, GPS-anvist genvej og derfor kom halvdelen af det i forejen amputerede hold et kvarter forsent.
Endelig måtte Verner - efter en fejloperation i sidste uge - spille på smertestillende midler, uden at det hjalp på hverken smerterne eller spillet.

Alle spillere kæmpede dog fortræffeligt, men kun Leif fik held af anstrengelserne.
Verner Christensen 11. november 2009


+ Store klø i Ølstykke

Leif Jørgensen
Første runde i sæsonens holdturnering endte med et 7-1 nederlag.
Optakten til kampen var meget vanskelig for teamchef Steen Nielsen. Et par afbud i toppen af styrkelisten, gjorde at alle Solrød-spillerne var kraftigt underratede på alle brætter. Et par afbud i bunden af styrkelisten, gjorde at vi kun stillede med 7 mand.

For at gøre ondt værre, forsøgte en af bilerne at benytte en ikke-eksiterende, GPS-anvist genvej og derfor kom halvdelen af det i forejen amputerede hold et kvarter forsent.
Endelig måtte Verner - efter en fejloperation i sidste uge - spille på smertestillende midler, uden at det hjalp på hverken smerterne eller spillet.

Alle spillere kæmpede dog fortræffeligt, men kun Leif fik held af anstrengelserne.
Verner Christensen 11. november 2009


+ Solrød slog til da det kneb!!
I år lå vi og rodede rundt i bunden af A-rækken. Flere afbud tydede på, at vi ville få det svært til slut. Men Steens bror - Michael - trådte til og vandt hurtigt. Alan fulgte op, og da Verner og Werner fik remis var nedrykningen undgået.
Verner Christensen 13. marts 2009

+ Solrød slog til da det kneb!!
I år lå vi og rodede rundt i bunden af A-rækken. Flere afbud tydede på, at vi ville få det svært til slut. Men Steens bror - Michael - trådte til og vandt hurtigt. Alan fulgte op, og da Verner og Werner fik remis var nedrykningen undgået.
Verner Christensen 13. marts 2009

+ Sejr over Espergærde
Det er mange år siden vi har mødt Espergærde sidst. Rat bekendtskab og vi vandt 4½-3½. Sejren kunne godt være blevet større, men vi tabte de sidste 3 partier. Det ene med to mod en dronning!! Verner overså et dronningoffer!!
Verner Christensen 26. februar 2009

+ Sejr over Espergærde
Det er mange år siden vi har mødt Espergærde sidst. Rat bekendtskab og vi vandt 4½-3½. Sejren kunne godt være blevet større, men vi tabte de sidste 3 partier. Det ene med to mod en dronning!! Verner overså et dronningoffer!!
Verner Christensen 26. februar 2009

+ Sejr i pink skær
Det blev til en 5-3 sejr mod Fredensborg, selvom ratingsystemet mente at resultatet skulle have været omvendt. Lokalerne var noget for sig - bortset fra brikker og brætter var alt lyserødt. Fredensborg havde forsøgt at få flere kvindelige medlemmer.
Verner Christensen 27. januar 2009

+ Sejr i pink skær
Det blev til en 5-3 sejr mod Fredensborg, selvom ratingsystemet mente at resultatet skulle have været omvendt. Lokalerne var noget for sig - bortset fra brikker og brætter var alt lyserødt. Fredensborg havde forsøgt at få flere kvindelige medlemmer.
Verner Christensen 27. januar 2009

+ Nordkalotten fik revance
Nordkalotten fik revance for sidste sæsons store nederlag i Solrød. 5-3 blev det. Vi havde mange afbud, men det blev kæmpet flot. Første point på tavlen gik til Carsten, som med de lange briller på, styrede en sikker remis i havn. Aron fik en sejr.
Verner Christensen 15. januar 2009

+ Nordkalotten fik revance
Nordkalotten fik revance for sidste sæsons store nederlag i Solrød. 5-3 blev det. Vi havde mange afbud, men det blev kæmpet flot. Første point på tavlen gik til Carsten, som med de lange briller på, styrede en sikker remis i havn. Aron fik en sejr.
Verner Christensen 15. januar 2009

+ Øvtur i Allerød
Vi fik kun 1½ i sidste holdkamp i 2008. Thomas - der var med for første gang i år - var lidt rusten og fik ikke udnyttet chancerne, da han spillede for forsigtigt. Eneste sejr fik Verner. Modstanderen spillede Orup-åbningen (1. a3) og det blev noget
 12. december 2008

+ Øvtur i Allerød
Vi fik kun 1½ i sidste holdkamp i 2008. Thomas - der var med for første gang i år - var lidt rusten og fik ikke udnyttet chancerne, da han spillede for forsigtigt. Eneste sejr fik Verner. Modstanderen spillede Orup-åbningen (1. a3) og det blev noget
 12. december 2008

+ Hård kamp mod Furesø
Kampen i Farum endte med en kneben sejr på 4½-3½ til Furesø. Alan og Aron har stadig 100% - ne med 2 af 2. Herudover vandt Henning og Verner fik remis. Gruppen er utrolig jævnbyrdig og alle klubber ligger inde for 1 points afstand.
Verner Christensen 19. november 2008

+ Hård kamp mod Furesø
Kampen i Farum endte med en kneben sejr på 4½-3½ til Furesø. Alan og Aron har stadig 100% - ne med 2 af 2. Herudover vandt Henning og Verner fik remis. Gruppen er utrolig jævnbyrdig og alle klubber ligger inde for 1 points afstand.
Verner Christensen 19. november 2008

+ Sejr i årets første holdkamp
Solrød fik revance for sidste års nederlag til Rudersdal på 4½-3½, idet vi vandt med de samme cifre. Det holdt ellers hårdt, men vi fik 2 lette sejre, da Rudersdal manglede 2 og både Leif og Verner reddede håbløse stillinger. Men en sejr er en sejr
Verner Christensen 6. november 2008

+ Sejr i årets første holdkamp
Solrød fik revance for sidste års nederlag til Rudersdal på 4½-3½, idet vi vandt med de samme cifre. Det holdt ellers hårdt, men vi fik 2 lette sejre, da Rudersdal manglede 2 og både Leif og Verner reddede håbløse stillinger. Men en sejr er en sejr
Verner Christensen 6. november 2008


Solrød Skakklub spiller hver onsdag aften fra kl. 19.00 - 24.00 på Solrød Gl. Skole, Højagervænget 33, 1. sal (10. klassen), 2680 Solrød Strand